Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

 

29 november: Young Feminist Roffa X Orange the World: Talkshow over Toxic vs Healthy Masculinity 

Tijdens deze avond gaan we in gesprek over healthy en toxic masculinity. Als toxic masculinity geweld veroorzaakt, hoe zou gezonde masculiniteit dan juist bij kunnen dragen aan het voorkomen van geweld tegen meisjes en vrouwen? Wat vraagt dat van ons als individu en als samenleving? Met onder meer Nabil Tkhidousset (oa bekend van de podcast Echtemannentakkies), Sarah Achahbar (criminoloog en onderzoeker online shaming) en Abdullah Eryigit (YFR). Met spoken word van Ivan Words en Tyler Koudijzer. Gehost door Young Feminist Roffa, een jonge intersectionele feministische beweging in Rotterdam opgericht door stichting Voice of All Women. Wees welkom om mee te praten! 

Datum: 29-11-2022
Tijdstip: 18:30 – 22:00
Locatie: Maaspodium
Voor: jongeren en jongvolwassenen (15 en 35 jaar)
Reserveer voor 20 november je kaartje via deze link. 

Achtergrondinformatie Orange the World

Orange the World is een jaarlijkse campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes die wereldwijd plaats vindt. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen zijn de 16 Dagen van Actie. Gedurende deze periode worden er in meer dan 100 landen gebouwen of andere objecten oranje uitgelicht, en worden debatten, tentoonstellingen, demonstraties en allerlei andere activiteiten georganiseerd. In Nederland doen steeds meer gemeente, provincies, bedrijven en maatschappelijke organisaties mee aan de campagne. Ook dit jaar organiseert en ondersteunt Gemeente Rotterdam verschillende activiteiten in het kader van de Orange the World. 

Achtergrondinformatie Young Feminist Roffa

Young Feminist Roffa (YFR) is een jonge intersectionele feministische beweging in Rotterdam die is opgericht door stichting Voice of All Women (VOAW). YFR wil bijdragen aan de ontwikkeling van een sterke, intersectionele, jonge feministische beweging in Rotterdam en wil het emancipatiebeleid van Rotterdam naar de ‘next level’ brengen door zoveel mogelijk jongeren van verschillende achtergronden te betrekken bij onderwerpen op het gebied van emancipatie. YFR is een informeel netwerk met een verbindende functie die jongeren en jongerenorganisaties bij elkaar brengt om belangrijke onderwerpen op het gebied van sociale ongelijkheid aan te pakken. YFR tracht jongeren te activeren om zich in te zetten op het gebied van sociale ongelijkheid en om de bewustwording onder jongeren te vergroten op dit gebied. YFR biedt jongeren daarvoor kennis, handvatten en tools waarmee ze sociale ongelijkheid kunnen adresseren. Young Feminist Roffa 2e Editie

Vind je ook dat feminisme voor iedereen is en dat iedereen een feminist kan zijn? Heb je weleens ervaren hoe het is om gediscrimineerd of uitgesloten te worden? Wil je graag onderdeel zijn van een community die elkaar versterkt en ondersteunt? Zou je graag in contact willen komen met andere jongeren om thema’s zoals schadelijke traditionele praktijken, seksisme, racisme en discriminatie te bespreken? En wil je samen oplossingen en strategieën bedenken om deze issues te tackelen?

Tijdens de 2e editie van YFR gaan we aan de slag met thema’s zoals feminisme, intersectionaliteit, gelijkheid en inclusie én komen we in actie om onze stad meer inclusief, gelijkwaardig en rechtvaardig te maken.

Data: 13 maart, 30 maart, 13 april en 1 mei.

Locatie: Leeszaal Rotterdam West
              Rijnhoutplein 3,
              3014 TZ, Rotterdam

Is Young Feminist Roffa iets voor jou?

  • Wil je meer leren over onderwerpen zoals inclusie, feminisme, feministisch leiderschap,gendergelijkheid, intersectionaliteit en de werking van machtsstructuren of wil je jouw kennis en ervaringen op dit gebied met anderen delen?
  • Wil je ontdekken wat anderen doen tegen ongelijkheid en hoe je samen positieve verandering in de maatschappij mogelijk kunt maken?
  • Sta je ervoor open om je op participatieve wijze te verdiepen in leerprocessen en om meer over jezelf en jouw taak in de wereld te ontdekken?
  • Ben je bereid om samen met anderen te werken aan een feministisch initiatief waarmee je andere Rotterdammers bereikt? En ben je tussen de 18 en 30 jaar oud en woon je in Rotterdam?

Meld je dan nu aan via deze link of check voor meer informatie:  https://voiceofallwomen.org/nl/young-feminist-roffa-movement/

 

Doe je ook mee?

Young Feminist Roffa wil bijdragen aan het bouwen van een sterke jonge intersectionele beweging in Rotterdam die systemen van onderdrukking kan ontmantelen. Een beweging waar alle stemmen even belangrijk zijn en even luid kunnen klinken. We zijn opzoek naar mensen die willen bijdragen aan een positieve verandering in Rotterdam – ervaring met activisme op welke wijze dan ook is welkom, maar geen vereiste. Aanmeldingen van verschillende achtergronden worden aangemoedigd, we willen graag een representatie van Rotterdam bij elkaar brengen.

Young Feminist Roffa is een initiatief van Stichting Voice Of All Women, in samenwerking met  Bright Future Lab, de Nederlandse Vrouwen Raad en de Gemeente Rotterdam.

Leave a comment

VoiceofAllWomen © 2024. All Rights Reserved.

Development by EmadIT / Photography by WhiteMoodStudio

en_USEnglish