Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gelijkwaardige positie 2022

In 2022 vond de vierde editie plaats van het Project ‘’Gelijkwaardige Positie Mannen en Vrouwen.’’ Dit jaar werden er maar liefst 40 deelnemende mannen en vrouwen bereikt, uit Delfshaven, die verdeeld waren in groepen van 20 deelnemers. De eerste groep waren de Pashtu-sprekenden, afkomstig uit Pakistan en Afghanistan. De tweede groep bestond uit Arabisch- en Farsi sprekenden, afkomstig uit Jemen, Syrië, Palestina, Afghanistan en Iran. Middels een slotbijeenkomst is het project wederom succesvol afgesloten met actieve bijdrage van de deelnemers. De deelnemers hebben middels een kalligrafie workshop, gedoceerd door een vrijwilliger, kernwoorden getekend die voor hen omschrijft wat zij geleerd hebben tijdens dit project.  Deze waren in zowel het Nederlands als Arabisch en Urdu getekend.

Tijdens het ontwikkelen van deze tekeningen waren er dialogen tussen de deelnemers over de betekenis van deze woorden in de eigen taal van de deelnemers en dit zette hen aan het denken over het gebruik van deze concepten binnen hun cultuur. Een aantal van deze thema’s die aan bod kwamen, waren: vertrouwen en ruimte geven, respecteren, afspraken maken, als team werken en kwaliteiten benutten, compromissen sluiten, geen afgunst, minder zichtbaarheid van gelijkwaardigheid binnen culturen. Deze eindevaluatie sessie was een goed leermoment voor de deelnemers om voor zichzelf na te gaan wat ze geleerd hebben binnen dit project. Dit werd vervolgens gepresenteerd tijdens de slotbijeenkomst.

De slotbijeenkomst werd gestart met een avondmaaltijd bereid door de gastvrouwen. Voor de kinderen van de deelnemers waren er vrijwilligers die activiteiten voor hen hadden georganiseerd in een aparte ruimte. De slotbijeenkomst werd geëindigd met een certificaten uitreiking waarbij trotse deelnemers erkenning en waardering kregen voor hun deelname, inzet en ontwikkeling binnen dit project. 

 

Leave a comment

VoiceofAllWomen © 2024. All Rights Reserved.

Development by EmadIT / Photography by WhiteMoodStudio

en_USEnglish