Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dayanara Medina – Blog – Soldaat van Oranje uitrijking

Hallo! 

Mijn naam is Dayanara Medina, nauwbetrokkene en partner in samenwerking voor vrouwen met vluchtelingen en migrante achtergrond bij Voice of All Women! 

Na een leuke uitnodiging van Tahmina te hebben gekregen, voor de theatervoorstelling ‘’Soldaat van Oranje’’, stapte ik vol enthousiasme maar zonder verwachting in mijn auto richting Katwijk aan Zee. Daar samen aangekomen, werden wij van harte opgevangen door een aantal leden van het Oranje Fonds. Wij konden direct naar binnen en namen plaats in de theaterzaal. 

Voor het eerste deel van de voorstelling wist ik niet wat mij te wachten stond, omdat ik geen theatermens ben. De voorstelling begon en het eerste gedeelte was een interessante en informatieve stuk. Ik was erg geïnteresseerd om te weten wat de aanleiding was tot de 2e wereldoorlog. Ik heb hier namelijk veel over gelezen vroeger en, tijdens mijn school jaren, in geschiedenislessen meegekregen, maar nog nooit gezien en meegekregen in deze vorm van verhalen vertellen.

Na een moment van pauze, samen gedeeld te hebben en van versnaperingen te hebben genoten is de voorstelling voortgezet. Het tweede gedeelte van de voorstelling was nog spannender omdat hier meer verdieping in zat van hoe de geschiedenis zich heeft uitgespeeld. Dus hier heb ik natuurlijk ook heel erg van genoten!

Toen de voorstelling afgelopen was werden wij weer opgevangen door het Oranje Fonds. Wij, ik, Tahmina en Awatef, werden na de voorstelling weer verzocht om ons naar de theaterzaal te begeven, waar ook mensen van Het Oranje Fonds en andere organisaties waren te vinden. Wij hebben kennis mogen maken met de dochter en kleindochter van Erik, de Soldaat waar het waargebeurde verhaal van het theaterstuk ‘’Soldaat van Oranje’’ op gebaseerd is.

 

Hier werden wij blij verrast met de jaarprijs van het Soldaat van Oranje Fonds voor de inzet van diversiteit en empathie in onze samenleving. Dit was een hele leuke verassing! Wij hebben bos bloemen, een oorkonde voor ‘’Stichting van het jaar’’ en een geldbedrag gekregen voor Stichting ‘’Voice of All Women’’!

Natuurlijk hebben wij hierna deze gelegenheid gevierd! We hebben daarna AZC Katwijk bezocht waar Awatef een aantal jaar heeft gewoond. Dit was een heel bijzonder bezoek, waar wij twee hele leuke jonge dames hebben mogen ontmoeten en ook een rondleiding hebben gekregen van de AZC. Hopelijk kan Voice of All Women iets meer betekenen voor deze AZC in Katwijk. Het is namelijk hard nodig. Al met al, was het een bewogen dag met hele leuke en bijzondere momenten! 

Leave a comment

VoiceofAllWomen © 2024. All Rights Reserved.

Development by EmadIT / Photography by WhiteMoodStudio

en_USEnglish