Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ontdek de Kracht van Mentale Welzijn bij VOAW! 

In de periode november-december 2023 is door Voice of All Women (VOAW) het Ademhalings Project uitgevoerd. Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Lokaal Budget WMO Radar Delfshaven. 

We hebben met passie gewerkt aan het versterken van de mentale gezondheid van vluchtelingen- en migrantenvrouwen met een intens mentaal verleden. Onze unieke aanpak omvatte 10 interactieve bijeenkomsten in Delfshaven, waarbij we speciale ademhalingssessies organiseerden die waren afgestemd op verschillende culturen.

Wat Maakt Ons Uniek?
We hebben niet alleen ingezet op bewustwording van het belang van mentale gezondheid, maar we hebben ook praktische ademhalingstechnieken geïntroduceerd om opkomende stress te neutraliseren en psychosomatische klachten te verminderen. Onze groepssessies, gehouden in vertrouwde buurthuizen Postwest en VEC Pier 80, liepen over een periode van 5 weken, elke sessie duurde 2 uur. In totaal hebben 47 deelnemers, inclusief vrijwilligers, deelgenomen aan deze verrijkende ervaring.

Resultaten & Impact
De impact van onze ademhalingssessies was opmerkelijk. De deelnemers waren zo toegewijd dat ze geen enkele sessie misten. Deze betrokkenheid illustreert de waarde die ze hechten aan de lessen en het bewustzijn dat werd gecreëerd omtrent mentale gezondheid, vaak ondergewaardeerd in hun respectieve culturen.

Een deelnemer deelde haar persoonlijke inzicht: “Door al mijn verantwoordelijkheden als moeder was ik mezelf vergeten. Dit programma herinnerde me eraan dat mijn grootste verantwoordelijkheid tegenover Allah is om eerst voor mezelf te zorgen.”

De groep in VEC Pier 80 groeide derhalve dat er extra tafels en stoelen nodig waren tijdens de laatste drie sessies. Dit kwam voort uit de inspiratie die nieuwe deelnemers, waaronder kwetsbare vrouwen en Syrische deelnemers uit bootverblijven, putten uit de stressverlichting van onze lessen.

Nazorg & Vervolg
Onze betrokkenheid beperkt zich niet tot de sessies. We boden individuele gesprekken aan na de lessen, waarbij deelnemers hun persoonlijke mentale klachten konden delen en op maat gemaakt advies ontvingen. Twee moedige deelnemers deelden zelfs dat ze naar een psycholoog gingen, waarbij een vrouw benadrukte dat de ademhalingssessies een waardevolle aanvulling waren op haar therapie.

Vervolgstappen & Deelnemersbehoeften
Tijdens de laatste sessie hebben we samen met de deelnemers geëvalueerd en ontdekt dat er een sterke behoefte is aan herhaling van de lessen in het nieuwe jaar (2024). De deelnemers beschouwen deze sessies als waardevolle momenten voor zelfreflectie en putten inspiratie uit de empowerment van mededeelnemers om thuis met de oefeningen door te gaan.

Leave a comment

VoiceofAllWomen © 2024. All Rights Reserved.

Development by EmadIT / Photography by WhiteMoodStudio

en_USEnglish