Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Orange The World

November 29, 2022 @ 18:30 - 22:00

Young Feminist Roffa X Orange the World: Talkshow over Toxic vs Healthy Masculinity 

Tijdens deze avond gaan we in gesprek over healthy en toxic masculinity. Als toxic masculinity geweld veroorzaakt, hoe zou gezonde masculiniteit dan juist bij kunnen dragen aan het voorkomen van geweld tegen meisjes en vrouwen? Wat vraagt dat van ons als individu en als samenleving? Met onder meer Nabil Tkhidousset (oa bekend van de podcast Echtemannentakkies), Sarah Achahbar (criminoloog en onderzoeker online shaming) en Abdullah Eryigit (YFR). Met spoken word van Ivan Words en Tyler Koudijzer. Gehost door Young Feminist Roffa, een jonge intersectionele feministische beweging in Rotterdam opgericht door stichting Voice of All Women. Wees welkom om mee te praten! 

Datum: 29-11-2022
Tijdstip: 18:30 – 22:00
Locatie: Maaspodium
Voor: jongeren en jongvolwassenen (15 en 35 jaar)
Reserveer voor 20 november je kaartje via deze link. 

Achtergrondinformatie Orange the World

Orange the World is een jaarlijkse campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes die wereldwijd plaats vindt. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen zijn de 16 Dagen van Actie. Gedurende deze periode worden er in meer dan 100 landen gebouwen of andere objecten oranje uitgelicht, en worden debatten, tentoonstellingen, demonstraties en allerlei andere activiteiten georganiseerd. In Nederland doen steeds meer gemeente, provincies, bedrijven en maatschappelijke organisaties mee aan de campagne. Ook dit jaar organiseert en ondersteunt Gemeente Rotterdam verschillende activiteiten in het kader van de Orange the World. 

Achtergrondinformatie Young Feminist Roffa

Young Feminist Roffa (YFR) is een jonge intersectionele feministische beweging in Rotterdam die is opgericht door stichting Voice of All Women (VOAW). YFR wil bijdragen aan de ontwikkeling van een sterke, intersectionele, jonge feministische beweging in Rotterdam en wil het emancipatiebeleid van Rotterdam naar de ‘next level’ brengen door zoveel mogelijk jongeren van verschillende achtergronden te betrekken bij onderwerpen op het gebied van emancipatie. YFR is een informeel netwerk met een verbindende functie die jongeren en jongerenorganisaties bij elkaar brengt om belangrijke onderwerpen op het gebied van sociale ongelijkheid aan te pakken. YFR tracht jongeren te activeren om zich in te zetten op het gebied van sociale ongelijkheid en om de bewustwording onder jongeren te vergroten op dit gebied. YFR biedt jongeren daarvoor kennis, handvatten en tools waarmee ze sociale ongelijkheid kunnen adresseren. 

 

Details

Date:
November 29, 2022
Time:
18:30 - 22:00

VoiceofAllWomen © 2024. All Rights Reserved.

Development by EmadIT / Photography by WhiteMoodStudio

en_USEnglish