Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Evaluatiebijeenkomst YFR Editie 2 

Vorig jaar heeft Young Feminist Roffa verschillende bijeenkomsten georganiseerd over onderwerpen en thema’s die Rotterdamse jongeren aan het hart gaan. De bijeenkomsten vonden plaats in Leeszaal Rotterdam West. Er waren o.a. bijeenkomsten over feminisme en intersectionaliteit maar ook bijeenkomsten over gelijkheid en inclusie.

Zo kwamen tijdens de iftar bijeenkomst verschillende Rotterdamse jongeren bij elkaar om het onderwerp inclusie te bespreken. De avond werd afgesloten met een bijzondere iftar-maaltijd. 

Ook kregen we bezoek! We hadden de eer om 3 bijzondere gastsprekers te ontvangen. Larissa Vlieger, Saadienne Conep en Thamar Kempees deelden tijdens de vierde bijeenkomst hun ervaringen op het gebied van activisme en gaven ons inzicht over hoe zij allen een positieve impact maken in de stad.

Evaluatieavond

Op donderdag 26 januari vond de evaluatieavond van de tweede editie plaats. Tijdens deze avond deelden een aantal deelnemers hun ervaringen en vertelden ze over de verschillende initiatieven waaraan zij hebben gewerkt. Een van de jongeren vertelde bijvoorbeeld over de lezing over feminisme die zij organiseerde voor haar dispuut. Zo waren er verschillende voorbeelden van initiatieven waaronder voorlichting over taboeonderwerpen aan middelbare scholieren. Ook gingen we tijdens deze avond weer in gesprek met elkaar. Het gesprek ging gedeeltelijk over de onderwerpen die aanbod kwamen tijdens de tweede editie zoals toxic masculinity. Hierover vertelde een aantal deelnemers dat er enerzijds weinig positieve mannelijke rolmodellen zijn. Anderzijds voelen veel mannen zich aangevallen voelen door termen zoals toxic masculinity en hierdoor juist erg defensief worden. Ook werd feminisme besproken en de vooroordelen over feminisme. Een deelnemer stelde bijvoorbeeld dat het goed zou zijn om feminisme meer positief te belichten en meer aandacht te besteden aan hoe ook mannen baat kunnen hebben bij feminisme. Over het onderwerp seksueel grensoverschrijdend gedrag en miscommunicatie vertelde deelnemers hoe moeilijk het kan zijn om je grenzen aan te geven maar ook om je eigen grenzen te herkennen. Het belang van duidelijke communicatie werd besproken maar ook hoe lastig dit soort onderwerpen zijn. 

YFR-editie 3

Ben je geïnspireerd geraakt? En ga je ook graag in gesprek met andere jongeren over feministische onderwerpen? Meld je dan hier aan voor de 3e editie. 

Leave a comment

VoiceofAllWomen © 2024. All Rights Reserved.

Development by EmadIT / Photography by WhiteMoodStudio

en_USEnglish